• J-BEAUTY with L'ORÉAL Paris

              "WIST JE DAT EEN HUIDVERZORGINGSROUTINE VAN EEN JAPANSE VROUW SOMS UIT MEER DAN 10 STAPPEN BESTAAT? "

   NEDERLANDS | LEES IN HET ENGELS

   AUGUSTUS 3, 2017 | AMSTERDAM, Nederland


   Niet heel lang geleden heb ik een reis gemaakt naar 1 van mijn favoriete landen - Japan - en dit keer ben ik erg geïnspireerd geraakt door Japanse vrouwen en hun enorm uitgebreide dagelijkse huidverzorgingsroutine. Nee, ik heb het nu niet over gekke beauty tools zoals dubbele-ooglid lijm of een gezicht-expander (ff serieus, werkt zoiets nou echt?!).

   Ik ben erachter gekomen dat sommige routines wel uit meer dan 10 stappen bestaan, gek hé?! Deze vrouwen en meiden nemen hun huidverzorging blijkbaar heel serieus, geen wonder dat sommige moeders en dochters eruit zien alsof het zussen zijn. Echt waar, ik maak geen grap.

   Dus toen ik terug ging naar Nederland ben ik gaan experimenteren met het creëren van een soortgelijke routine voor mij super droge en gevoelige huid. Als ik geen haast heb dan ga ik voor de volledige routine (daar vertel ik je de komende weken meer over) maar vandaag laat ik jullie mijn 3 essentiële stappen zien voor wanneer ik te vaak op de snooze button heb gedrukt.  REINIGEN
  Wat er vaak wordt gedacht is dat het reinigen van je gezicht in de ochtend ervoor zorgt dat je alle 'goede' dingen die je de vorige avond erop hebt gedaan wegwast - FOUT! Een goede reiniging in de ochtend verwijdert al het zweet en dode uitcellen die zich tijdens je slaap hebben ontwikkeld. Zelfs al heb je grondig gereinigd de avond daarvoor, er kunnen altijd wat restjes make-up achterblijven!

  Ik begin met een fijne reinigingsmelk van de L'Oréal Paris Delicate Flowers lijn; perfect voor mijn gevoelige huid want het bevat jasmijn en roos wat beide een kalmerende effect hebben. Ik breng dit aan op mijn gezicht met een ronddraaiende beweging (vergeet je ogen niet!) en weeg het daarna weg met een wattenschijfje.

  EN NOG MEER
  ..REINIGEN!

  Yup, het gaat allemaal om de rise, cleanse and shine. Je kan ervoor kiezen om de reinigingsmelk voor een tweede keer aan te brengen, maar ik heb liever een diepere reiniging door gebruik van een schuim/gel, vooral in de ochtend - waarschijnlijk heb ik gewoon een splash koud water in mijn gezicht nodig om wakker te worden! Dus voor de tweede stap gebruik ik de L'Oréal Paris Delicate Flowers reinigingsgel, hiervan doe ik een beetje in mijn handpalm, smeer het uit op mijn nek en gezicht en was het daarna af met water.

  FINISHING
  TOUCH

  Nu de laatste stap: toning! Heel veel mensen slaan dit over na de gehele reinigingsgedeelte, maar dit is net zo belangrijk als de rest *lees: net zo belangrijk als Sasuke is voor Naruto*, je snapt wel wat ik bedoel. Voor de finishing touch gebruik ik de L'Oréal Paris Delicate Flowers tonic; breng dit aan over je gehele gezicht met een wattenschijfje. Tonics zijn gemaakt om restjes te verwijderen van een reinigingsproduct en eventuele chemicaliën in kraanwater die je huid kunnen uitdrogen. Heb ik trouwens al gezegd dat het ook super lekker ruikt?

  P.S, afhankelijk van je huid, zal de vierde stap het aanbrengen van een voedende créme zijn. Ik doe dit meestal wel, het hangt natuurlijk af hoeveel verzorging mijn huid die dag nodig heeft!

  IN COLLABORATION WITH | L'Oréal Paris Skin
  PHOTOGRAPHY | Nadine Fopma & Jason Cheung
  MAKE UP & HAIR ARTIST | Kimberley Lau
  EDITING & STYLING| Levi Nguyen

  One Response to J-BEAUTY with L'ORÉAL Paris

  1. Spot on with this write-up, I truly think this website needs much more consideration. I’ll probably be again to read much more, thanks for that info.
   Everyday Serum

   ReplyDelete